Jokirantapäivä

Talolan koulun (luokat 1-6) jokirantapäivää vietettiin 9.-11-5. Myllyrannassa. Sää oli viileähkö, mutta sateelta vältyttiin. Piika ja Taisto kertoivat ensin koululaisille myllyjen ja Myllytuvan sekä Matin Aitan historiaa. Sen jälkeen oli ohjelman paras osio, eli makkaran paistaminen jokirannan grillauspaikalla. Johanna hoiteli makkaranpaistamisen tehokkaalla tavalla. Makkaransyönnin ohella saivat kaikki tehdä Jaakon, Taiston, Heikin ja Esan opastuksella kaarnaveneen, jotka jotkut veivät kotiinsa ja toiset laskivat menemään joen virran viemänä. Pajupillejäkin oli tarkoitus opetella tekemään, mutta pajut eivät olleet vielä heränneet sen vertaa, että kuori olisi irronnut. Heikki näytti sensijaan miten pajusta voi tehdä vitsaksia. Vähimmälle huomiolle ei jäänyt Lilli, joka on koira, vaikka ei itse sitä tiedä. Luulee olevansa koululaisten kanssa samanikäinen lapsi. Meillä seuralaisilla oli oikein mukavaa ja taisi olla koululaisillakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.