Myllytuvasta

Kun nyt on kesän näyttelykausi jo kaukana takanapäin, niin jatkamme Myllytuvan kunnostusta. Pikku eteisen lattian otimme auki sen verran että näimme ettei lattian alla ollut eristettä ollenkaan, vaan reilu ilmatila, joka oli kuiva. Laitoimme lattian pikaisesti takaisin alkuperäiseen kuntoon ja siirryimme välikammarin kimppuun. Sen lattia on joskus romahtanut ja joku tarkkanenäinen on siellä ollut tuntevinaan kosteuden aiheuttamaa hajua, mitä homeen hajuksikin sanotaan.

Lattialaudat olivat onneksemme kohtalaisen hyvässä kunnossa. Siispä ne koitettiin ottaa mahdollisimman ehjänä talteen. Aika hyvin saatiinkin. Hymykään ei ole hyytynyt Piikalta.
Keskimmäinen kannatinparru oli laho. Toinen pää siitä meni pönttöuunin alle. Sieltä se oli onneksi sen verran terve, että saatoimme katkaista parrun ilman että olisi tarvinnut uuniakin alkaa hajoittamaan. Se olisi taas tiennyt palomuurin ja savupiipunkin purkamista
Hiekansekainen puru kärrättiin traktorin peräkärryyn. Kunnasta sellainen oli toimitettu tuvan oven eteen.
Ei näihin talkoisiin koskaan ole liialti väkeä tunkenut. Tässä mättää purua Piika ja Katja.
Kun päältä oltiin kaavittu peräkärryllinen hiekansekaista purua, niin loppu olikin ihan säilyttämisen arvoista kutterinpurua laitettavaksi takaisin sinne mistä se tulikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.